Declaració de José Montilla després de la reunió de la Comissió Executiva

A continuació us transcribim la Declaració del Primer Secretari  del PSC, José Montilla, després dels resultats d’ahir a les eleccions al Parlament de Catalunya.
“Hem iniciat el procés de reflexió profund que vaig anunciar ahir que faríem, no serà cosa d’un dia ni de dos, serà un procés llarg, caldrà aprofundir a fons i obrir aquest procés més enllà de la Comissió Executiva, que ho hem fet avui. Caldrà traslladar-ho al conjunt de militants, simpatitzants i electors. Un debat a fons que no es pot fer sense aquesta discussió franca i sense escolta activa. Les intervencions han estat marcades per la franquesa de l’anàlisi dels resultats electorals, la determinació en el procés de canvi que hem d’obrir, i que hem obert, i la voluntat de refer el nostre projecte polític. El temps el marcarem nosaltres, sense pausa, però sense pressa; si volem aprofundir no podem accelerar un procés que reclamarà discussió i debats intensos. Els socialistes no sabem fer-ho d’una altra manera. El nostre projecte s’arrela en valors i idees, i volem reforçar els primers i renovar els segons. És en aquest marc i procés que he comunicat a la Comissió Executiva la voluntat de renunciar al meu escó en el Parlament de Catalunya. Tres són els motius que m’han fet prendre aquesta decisió:
1- Vull dedicar totes les meves energies en aquests mesos a afavorir el procés de renovació del PSC, no a dirigir-lo. Com a primer Secretari vetllaré perquè tots els militants puguin contribuir en aquest procés. Que l’energia creativa del PSC pugui aflorar. Aquesta serà la meva principal ocupació i preocupació al llarg d’aquests mesos.
2- La reconstrucció d’una alternativa de Govern creïble i majoritària comença des del primer dia. Tenim 28 diputades i diputats, combinem experiència de Govern i parlamentària, així com noves veus preparades, junt amb la resta de responsables i líders polítics farem oposició, servirem al país i contribuirem a la renovació del Partit dels Socialistes de Catalunya.
3- L’exemplaritat personal és exigible quan es té una visió ètica de la política. No m’aferro al càrrec ni a la cadira. Sóc coherent i conseqüent, i aquesta derrota ha de tenir conseqüències i alternatives de futur; i la meva presència en el Parlament impediria una cosa i l’altra.
Espero que els electors que han confiat en mi entendran les meves raons. Actuo per convicció. No m’amago mai. Ara cal fer un pas al costat. Darrere ve una nova generació, i altres companys i companyes que tenen experiència, solvència i una llarga trajectòria, i jo ajudaré en el que pugui, i en el que ells vulguin. Estic convençut que més aviat que tard veurem, veuré que el projecte que represento, que representem, el PSC, tornarà a tenir la confiança majoritària del poble de Catalunya.
Ha estat una reunió llarga, ha intervingut la pràctica totalitat de membres de la Comissió Executiva donant la impressió dels resultats i a les tasques que ara, en aquest moment, ens pertoca.
Jo no presidiré el grup parlamentari. La Comissió Executiva, a proposta meva, ha acordat que Quim Nadal presideixi el grup parlamentari i que Miquel Iceta en sigui el portaveu.”
Anuncis

Posted on 29 Novembre, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s