Barberà amb l’Ana

Moltíssimes persones, famílies senceres, van acompanyar l’alcaldessa en l’acte de presentació de la seva candidatura per a la reelecció.”Estic orgullosa de ser ciutadana de Barberà. I ho estic al veure que malgrat el derrotisme d’uns pocs (tot i que de vegades són massa sorollosos), la nostra ciutat està demostrant que té moltes possibilitats. Que hi ha persones disposades a deixar-se la pell per continuar millorant i oferint oportunitats de progrés per a tothom. És un honor el vostre suport. Us ho prometo: treballaré per a ser-ne digne. Moltes Gràcies per fer-me confiança” (Ana del Frago).

Fragments del Discurs de presentació:

Habéis venido porque creéis en lo que es Barberà y en lo que puede ser esta ciudad.

Porque creéis que los retos sólo se consiguen con entusiasmo e ilusión.

Porque creéis que sólo sumando, con todos y todas, sin exclusiones, se consiguen los proyectos colectivos.

Porque creéis firmemente que nos unen los mejores sueños, sentimientos y proyectos para Barberà.

Este es el viaje en el que nos encontramos hoy. Pero quiero contaros cómo he llegado hasta aquí.

Nací y crecí en L’Hospitalet, como sabéis. En una familia trabajadora, enraizada y comprometida con su barrio. Preocupada, como hoy lo estamos todos nosotros, por ofrecer las mejores oportunidades a sus hijos. Crecí en grupo. Me formé. Y SOY MAESTRA. Después de unos años de trabajo en mi escuela, llegué a Barberà: Eran los años ochenta del siglo pasado. Una situación difícil, con tasas de paro del 21% . Juntos, nos miramos a los ojos, nos arremangamos y salimos hacia adelante.

El trabajo en promoción económica, codo con codo con las personas que no se resignaban, me enseñó que valores como la fraternidad, la justicia social o la igualdad pueden y deben ser realidades tangibles, concretas.

Aprendí que estos principios, asimilados en los años de formación, debían y podían encarnarse en proyectos efectivos hechos por, para y con personas que tienen nombre y apellidos; que tienen una historia, que son hijos de unas circunstancias… y que tienen, sobretodo, un futuro posible que pueden construir.

Esto lo aprendí en Barberà, con muchos de los que hoy estáis aquí acompañándome.

La ciudad fue capaz de salir de aquéllo. Barberà demostró que es capaz. No sólo de superar los momentos duros, sino también y sobretodo de salir reforzada de ellos.

Fuimos capaces, entonces. Hoy se nos convoca de nuevo.

Tots sabem quins són avui els reptes. En els darrers temps la situació ha canviat de manera radical. Ara, en el mes de febrer de l’any 2011, ens trobem davant d’un panorama complex, en un context difícil. Amb reptes molt importants, que en molts casos no tenen precedents.

Avui ens trobem immersos en una crisi econòmica profunda i global que repercuteix de forma directa en les persones dels pobles i ciutats de Catalunya, a Barberà també –no som un illa.

Per això se’ns crida a estar a l’alçada de les circumstàncies.

Aquesta voluntat entronca amb la nostra forma de liderar la política local, que està avalada per la feina feta. Durant tots aquests anys hem gestionat amb responsabilitat i un clar posicionament de progrés, amb voluntat constructiva i amb l’afany de facilitar els principis d’equitat, igualtat d’oportunitats, i justícia social.

Valors cabdals que són l’arrel ètica del socialisme democràtic. Vull donar les gràcies, ara, als companys i companyes del PSC que han pensat en mi per liderar de nou el projecte socialista de la ciutat.

Debemos darle a Barberà un gobierno aún más competente y eficiente. No podemos ganar el futuro con un gobierno del pasado.

Nadie navega hacia el futuro con el timón anclado en el pasado.

Un gobierno del siglo XXI abierto y eficiente; un gobierno que no gasta por encima de sus ingresos; una economía impulsada por nuevas actitudes e ideas nuevas… Nuestro éxito en este mundo nuevo y cambiante que está naciendo requerirá de reforma, responsabilidad e innovación.

Governar la ciutat passa per implicar a tothom en l’acció col·lectiva. Tots ho sabem: només des dels poders públics no es poden canviar les coses.Tots reconeixem que per a què es facin les coses cal l’autoritat que neix de la deliberació, la participació i l’acord social. El govern que volem implica modèstia i voluntat d’aprenentatge col·lectiu. És una feina compartida. Ens implica a tots.

Cal que Barberà es consolidi com una ciutat volcada en l’educació en sentit ample: cultural, social, esportiu… Vull posar molt èmfasi en què el més important que tenim és la nostra gent, el capital humà. Les persones.

Les persones són la nostra gran riquesa. Hem de posar l’educació en l’espai central de la nostra estratègia. La transmissió de valors i de coneixements és un eix clau en la definició de la nostra ciutat.

I això vol dir que l’educació és responsabilitat de tots –i això és el que sempre hem volgut dir amb el lema “Barberà, ciutat educadora”.

La nostra ha de ser la ciutat de l’educació i la creativitat. Volem la Barberà educadora, des de les places i l’espai públic fins al Mercat; des dels centres cívics a les escoles, des de les famílies a la cultura.És aquest el projecte per Barberà que estem construint junts.

I dic, sí! Ratifico amb més força que mai el meu compromís personal amb la meva ciutat. Que es l’únic compromís al que responc. I el vostre suport m’obliga encara més.

Deixeu-me que reivindiqui el profund valor humà de l’acció política. I la integritat de la majoria de persones que s’hi dediquen, moltes d’elles des de l’anonimat. I, en el cas de Barberà, de totes elles sense excepció. De totes.

Alguns diuen: ¡És que ja esteu en campanya electoral! Doncs encara no; però quan hi arribem, d’aquí a poc, serà precisament això: una campanya neta, com la immensa majoria dels barberencs esperem que sigui.Serà el moment de proposar, argumentar, explicar la feina feta, les dificultats existents i les possibilitats futures. Les immenses possibilitats futures.Fer pedagogia i no proferir insults; compartir raons i fugir de les crítiques destructives. Ens centrarem en allò que és propi del debat públic i obert: arguments a favor de les nostres propostes, explicacions raonades, propostes viables i sostenibles.I, com sempre, farem arribar a totes les llars de Barberà el balanç de l’obra feta i el nostre programa.

Porque creemos en el valor de la política, del compromiso cívico con aquello que es de todos, con lo público. Esta campaña no puede tratar sólo de mi. Tiene que tratar de nosotros. Tiene que ser la ocasión, el vehículo, de nuestras esperanzas y de nuestros sueños. Tiene que tratar de la Barberà que juntos construimos para nuestros hijos. Quiero que nos pongamos a la altura de sus expectativas.Quiero que Barberà sea tan buena ciudad como ellos se merecen. Todos nosotros, todos debemos hacer todo lo posible para asegurar que esta ciudad esté a la altura de las expectativas de las generaciones futuras.

Este es hoy nuestro propósito. Por eso estoy aquí, por eso estamos aquí, celebrando nn acto al que hemos venido porque nos une una voluntad y un sueño. Un acto que hemos compartido…

Porque creemos en lo que es Barberà y en lo que puede ser nuestra ciudad.

Porque creemos que los retos sólo se consiguen con entusiasmo e ilusión.

Porque creemos que sólo sumando, con todos y todas, sin exclusiones, se consiguen los proyectos colectivos.

Tenim per endavant una feina immensa, un futur esperançador. Junts ho farem possible. Ànims! Em teniu al vostre costat per somniar junts el futur.

Que tinguem sort.

 

Anuncis

Posted on 2 Març, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s