Manifest JSC: El crim va ser a Utoya

Aquest cap de setmana va ocórrer una tragèdia de proporcions immenses a l’escola d’estiu de les joventuts laboristes de Noruega (AUF). Hem perdut més de 80 companys i companyes. Estem horroritzats per la magnitud d’aquests crims. Ha estat el pitjor atac contra el nostre moviment a Europa des dels anys 30s. Hem traslladat als nostres germans i germanes de la AUF la nostra profunda tristesa i la nostra solidaritat en aquests moments tan difícils.

Les víctimes eren joves que s’havien ajuntat, amb il.lusió i compromís, per fer política i construir un món millor. L’assassí els va atacar perquè defensaven una sèrie de valors i un projecte polític que nosaltres també compartim.

La violència política no té cabuda dins d’una democràcia. Denunciem sense qualificacions aquest ús del terror. És una altra desafortunada mostra del creixent perill d’una extrema dreta europea. També denunciem aquells que s’aprofiten d’una retòrica d’odi, intolerància i racisme per encendre els fogons identitaristes. Hi ha un nou feixisme que fa servir una nova vestimenta.

Contra la por i l’odi reclamem fermesa democràtica, més diàleg, més respecte, més tolerància, i una defensa incondicional d’una societat oberta. No ens rendirem. La política democràtica és i serà la nostra resposta.

Aquesta setmana commemorarem i honrarem als nostres companys i companyes morts de la AUF al festival mundial de la IUSY a Attersee, Àustria conjuntament amb gent jove compromesa amb el socialisme de tot el món.

Continuarem caminant sense por.

Anuncis

Posted on 25 Juliol, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s