La JSC defensa unes primàries obertes i un major pes de les polítiques ecologistes

La JSC defensa que l’elecció del candidat del partit a la presidència de la Generalitat es faci mitjançant primàries obertes a la ciutadania i que les polítiques ecologistes tinguin major pes.

La Joventut Socialista de Catalunya, branca juvenil del PSC, defensa que l’elecció del candidat del partit a la presidència de la Generalitat es faci mitjançant primàries obertes a la ciutadania, com els socialistes francesos, i que les polítiques ecologistes tinguin major pes en la formació.

Fonts de l’organització juvenil han avançat a Efe que les dues reivindicacions formen part de l’ampli paquet d’esmenes que han presentat al congrés del PSC, que se celebrarà a mitjan desembre.

Les joventuts del PSC reivindiquen l’ecologisme com a factor de solidaritat “entre les generacions presents i les futures” i defensen tancar les centrals nuclears quan concloguin la seva vida útil.

Quant a l’elecció del cap de llista del PSC a les catalanes, plantegen, en sintonia amb els candidats a liderar el PSC en el conclave de desembre, unes “primàries obertes amb registre previ (dels interessats a votar) com a forma d’ampliar la base social del partit”.

Més enllà d’aquestes peticions, la JSC es marca com a objectiu prioritari “la necessitat de regenerar i rejovenir l’electorat” dels socialistes.

I és que la branca juvenil dels socialistes catalans, el primer secretari de la qual és Javier López, considera que el partit té “importants problemes de penetració electoral en les franges juvenils”.

Per aquest motiu, a més de reclamar que el PSC reforci “la seva identitat”, “actualitzi les seves propostes” i reconstrueixi les seves “aliances socials”, presenten propostes en tres àmbits destinades a atendre les necessitats dels joves.

En primer lloc, la JSC vol que l’ocupació, el combat de l’atur juvenil i la lluita contra la precarietat laboral se situïn “al centre de la política econòmica del país”.

En segon lloc, reclamen un major pes de l’ecologisme en el projecte del partit, i finalment afrontar la política d’immigració com “el major repte del catalanisme de base popular per garantir la convivència i la unitat civil de Catalunya”.

D’una altra banda, les joventuts dels socialistes catalans també defensen “una reforma fiscal que faci més progressiva i redistributiva la hisenda pública i els serveis públics”, i aposten per una Unió Europea “amb estructura federal” com una “necessitat per a les pròximes dècades”.

Malgrat que la JSC porta mesos treballant en les seves aportacions al congrés i que s’ha reunit amb els candidats a succeir a José Montilla, aquesta organització centra ara els seus esforços en la preparació de les eleccions generals del 20-N i a criticar les “indiscriminades” retallades de la Generalitat en sanitat i educació.

Anuncis

Posted on 14 Octubre, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a La JSC defensa unes primàries obertes i un major pes de les polítiques ecologistes.

Els comentaris estan tancats.