“Tribut a la malaltia i amnistia fiscal a les grans herències”: política fiscal de la Generalitat

La JSC acusa al Govern d’imposar un tribut als malats després de treure-li a les grans fortunes i iniciarà una campanya d’insubmissió del pagament del € per recepta.

 
“Tribut a la malaltia i amnistia fiscal a les grans herències”, política fiscal del Govern de la Generalitat.El passat dimecres el Govern de Catalunya ha aprovat el copagament farmacèutic o l’euro per recepta amb els vots favorables de CiU i l’abstenció del PP. Aquesta mesura ha anat acompanyada d’un seguit de declaracions del govern central i d’altres d’autonòmics mostrant comprensió i aplanant el camí a l’extensió de la taxa a la resta de l’estat.

Des de la JSC, i en paraules del seu 1er Secretari, “el govern imposa un tribut als malats després de perdonar a les grans fortunes que s’obtenen per herència”. Segons dades del govern, recaptarem 160M pel pagament per recepta quan hem deixat d’ingressar 400M per l’Impost de successions. “La política pressupostària liderada per Artur Mas està escanyant els serveis públics i la xarxa de protecció social a costa d’una quadre d’ingressos del tot injust”.

La JSC ha anunciat que iniciarà durant els proper mesos una “campanya d’insubmissió del pagament del Euro per recepta per injustificable i arbitrari”. També ha recalcat que“aquesta mesura obra la porta a acabar pagant per visita, atenció d’urgències o operació, com ja ha començat a fer-se en alguns dels països de l’entorn i trenca l’actual model sanitari públic”.

Per últim, han recordat que el responsable de la Sanitat Pública de Catalunya i bona part del seu equip provenen de la gestió de la patronal de la sanitat privada, qüestió que han qualificat de “curiosa coincidència donades les circumstàncies”.

Font: http://www.jsc.cat
Anuncis

Posted on 18 Març, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s