Manifest de la JSC Vallès Occidental contra la instal•lació d’Eurovegas a Montcada i Reixac

Segons informacions periodístiques, el Govern de la Generalitat es planteja proposar ara que el projecte de macro-complex Eurovegas s’instal•li a Montcada i Reixac, donada la impossibilitat de situar torres de més de 40 plantes prop de l’Aeroport del Prat.

 

Algunes de les raons per estar en contra d’aquest projecte són:

• Dubtem molt que aquest macro-complex d’oci i joc pugui crear més de 200.000 llocs de treball. Cal recordar que Nevada, l’estat nordamericà on es troba Las Vegas, és l’estat amb una taxa d’atur més elevada i el tercer en criminalitat violenta. A més, els llocs de treball creats serien precaris. El Govern de la Generalitat està utilitzant la desesperació dels aturats per vendre millor l’Eurovegas a la societat.

• El negoci principal de l’Eurovegas serà el joc (el 75% dels ingressos de “Las Vegas Sands” prové del joc i no dels hotels i convencions). Des de la Generalitat insisteixen en que la major part del complex seran hotels i centres de convencions, i és probable que en termes de superfície així sigui, però no si ens basem en els ingressos que a la companyia generarà.

• El model va acompanyat d’un augment de les màfies, la corrupció, drogues, prostitució i ludopaties. Recordem que el mateix Roberto Saviano ha indicat que l’Eurovegas pot suposar un pol d’atracció de la màfia internacional.

• El projecte representa tornar a un model de creixement econòmic basat en l’especulació urbanística i financera que ja s’ha demostrat que no funciona.

• La construcció causaria un greu impacte ambiental en la plana del Vallès, ja de per sí molt maltractada. A més, cal considerar les necessitats energètiques que necessitaria així com el volum d’aigua que s’hauria de mobilitzar per satisfer la seva demanda (recordem que, malauradament, a casa nostra hem viscut i vivim períodes de sequera).

• A més, cal recordar que Sheldon Adelson (el promotor) ha demanat tota una sèrie de modificacions legals a la seva mida, en una clara aposta per una submissió de l’estat a les necessitats i aspiracions d’una gran multinacional.

La Joventut Socialista del Vallès Occidental creu en un model de societat on la justícia social sigui el principal motor i on no hi hagi lloc per a l’especulació, tan urbanística com financera, l’augment del crim organitzat i qualsevol activitat lesiva pel medi ambient.

Per això, creiem que el projecte no respecta el model de país que volem, basada en un creixement sostenible i sostingut, on la recerca i la innovació (i no l’especulació i les màfies) siguin els principals motors d’aquest creixement i on es respecti allò que ens envolta.

Demanem, per tant, que la Generalitat deixi de negociar amb Las Vegas Sands i tingui com a objectiu un model de creixement de Catalunya radicalment diferent al que aquest macro-complex representa.

Des de la JSC ens estimem suficientment el Vallès per defensar-lo allà on faci falta. La JSC Vallès Occidental diem NO A L’EUROVEGAS! Ni aquí, ni enlloc!

Anuncis

Posted on 3 Abril, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s