La JSC acusa el PP de donar el cop de gràcia a l’educació pública i de qualitat

“La massificació de les aules i la precarització de la docència condemna Catalunya i Espanya a ser països poc preparats i desiguals”.

“En èpoques de crisi, cal invertir en capacitar els i les joves; en educació, les retallades d’avui són els aturats de demà”.

“El president Mas té l’oportunitat de demostrar que no és un mer ambaixador de Rajoy si fa valer les competències de Catalunya i defensa el nostre sistema educatiu”.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) creu que la retallada de 3.000 M€ en educació pública que ha anunciat el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, suposa donar el cop de gràcia a l’educació pública i de qualitat tal com la coneixem. Entre altres mesures, Wert ha anunciat avui l’increment del 20% la ràtio d’alumnes per aula i l’augment de les hores lectives del personal docent. “La massificació de les aules i la precarització de la docència dinamiten la qualitat del sistema, condemnant Catalunya i Espanya a ser països poc preparats, desiguals i sense cohesió social”, assegura Javier López, primer secretari de la JSC.

Sobre l’increment de la ràtio, López explica que “el personal no podrà realitzar una docència personalitzada i es tornarà al model en què el professor arribava a classe, explicava el temari i marxava”. El primer secretari creu que això, unit a “les càrregues addicionals pel personal docent”, com no cobrir les baixes de menys de dues setmanes, “contribuiran al fracàs escolar”. Pel que fa a la possibilitat pels centres de Batxillerat d’oferir només ciències o lletres, destaca que “això implica reduir les possibilitats d’elecció, pel que els estudiants hauran de desplaçar-se si el centre no ofereix l’opció que volen, amb una major despesa per a la família”.

Danys irreparables als i les joves

Per a López, “és evident que en èpoques de crisi el país ha d’apostar per capacitar els i les joves per fer front a la situació, perquè en determinats àmbits, les retallades d’avui són els aturats de demà”. Una altra mesura contraproduent, segons la JSC, és ajornar el canvi del model de Formació Professional, “una mesura indispensable per adaptar-se a les noves demandes del mercat i formar als i les joves en nous àmbits”.

En paraules del primer secretari, l’organització es referma en l’opinió “que aquestes decisions provocaran danys irreparables a tota una generació, que es veu empesa al fracàs i l’emigració”. López afegeix que, si es tracta de “generar confiança”, “els mercats ja han rebut amb recel tots els seus anuncis de retallades de Rajoy” i, per tant, “quan les retallades, a més d’injustes, són reiteradament inútils, es demostra que són 100% ideològiques”.

Invasió de competències

López recorda que la retallada de 3.000 M€ en educació es produeix en una partida que, paradoxalment, “no arriba ni als 3.000 M€”, i això succeeix “perquè el PP ha decidit envair les competències de les Comunitats Autònomes, saltar-se l’Estatut i intervenir els pressupostos que aprova el nostre Parlament sense que CiU li planti cara”. Per aquest motiu, López reclama al president Mas que demostri “que no és un mer ambaixador de Rajoy” i que faci valer les competències de Catalunya “per defensar el nostre sistema educatiu dels atacs del Govern espanyol”.

Anuncis

Posted on 16 Abril, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s