Sanitat pública i universal per a tothom

Des de la Joventut Socialista de Catalunya a Barberà volem manifestar el nostre malestar per la última decisió presa per el Govern de Mariano Rajoy en matèria de Sanitat.

L’apartat 4 de l’Article 1 del Decret-llei 16/2012 assenyala que “a l’efecte de l’establert en el present article, tindran la condició de beneficiaris d’una assegurança, sempre que resideixin a Espanya, el cònjuge o persona amb anàloga relació d’afectivitat, que haurà d’acreditar la inscripció oficial corresponent, l’ex cònjuge a càrrec de l’assegurat, així com els descendents a càrrec del mateix que siguin menors de 26 anys o que tinguin una discapacitat en grau igual o superior al 65%”.

Restringir l’accés a la sanitat a qui tingui més de 26 anys i no tingui res cotitzat, ho trobem un atac a la joventut, més en aquesta moments de difícil accés al mercat laboral, sumant aquesta acció una vegada més a les retallades en drets que la joventut porta suportant des de que el Partit Popular va accedir al Govern.

 

Aquesta decisió afecta, sobretot, als estudiants que no han pogut cotitzar durant els anys d’estudis, ja no per no voler sinó, perquè no han trobat feina. Com sempre, la crisis recau sobre qui menys en te la culpa i més malparat en surt.

Els joves socialistes trobem aquesta mesura com “una mala idea més del Govern que, com a solució a la Crisi, vol eliminar tots els Serveis Socials que ens ofereix el Estar del Benestar que els Socialistes hem estat treballant durant 30 anys”. Tanmateix trobem un error que el Govern demani el pagament de la Sanitat, un dret universal, mentre mante les ajudes millonaries a l’ església o a la Casa Reial, o adopti la Amnistia Fiscal per als defraudadors.

Demanem al Govern que deixi d’atacar als joves amb mesures que debilitin el nostre dia a dia. Ens han eliminat la renta bàsica d’emancipació, ha suprimit beques, han incrementat les tasses univeritàries, la reforma laboral ens dificulta la estabilitat a la feina, ens rebaixa els sous i ens complica la contractació. I ara ens perilla l’accés a la Sanitat

Anuncis

Posted on 25 Abril, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s