La JSC troba “insultant” que el conseller Mena recomani als joves catalans anar a Londres “a servir cafès”

“El Govern de CiU es carrega les polítiques actives d’ocupació amb la meitat dels joves a l’atur”. 

“Les úniques iniciatives conegudes de Mas i Mena per crear llocs de treball han estat Eurovegas i la reforma laboral del PP”.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) considera un insult a les desenes de milers de joves catalans a l’atur que Xavier Mena, conseller d’Empresa i Ocupació, els recomani “agafar el primer vol a Londres, i a servir cafès!”, després de dir que “les oportunitats també se les fa un mateix”. Mena va fer aquestes declaracions durant la seva compareixença, la setmana passada, a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament, on havia estat convidat per debatre sobre l’atur juvenil. D’aquesta manera va respondre a Javier López, primer secretari de la JSC, que va posar damunt la taula el problema de l’emigració de joves catalans a l’estranger per buscar una vida millor. No és el lloc, ni el moment, ni el to, ni la persona adequada per “donar consells vitals” d’aquest tipus.

En la seva intervenció, López va denunciar “el buidatge constant de les polítiques actives d’ocupació per via pressupostària” en un moment en què la taxa d’atur juvenil és “insuportable”. Els i les joves socialistes afirmen, per boca del seu primer secretari, que “les úniques iniciatives conegudes del president Mas i el conseller Mena per crear ocupació han estat Eurovegas i el suport a la reforma laboral del PP, és a dir, la pèrdua de drets laborals i la baixada generalitzada dels salaris”. “No tenim un Govern que estigui actuant amb la contundència i la voluntat política necessàries per fer front a aquest drama”, conclou López.

“La joventut no és un grup a protegir”

Per altra banda, Enric Colet Petit, secretari general d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, va comparèixer conjuntament amb Mena i va etzibar als i les joves indignats “que creïn empreses, que és una bona forma que se’ls passi a indignació”. Colet Petit també va manifestar el seu parer que “la joventut, com a tal, no és un grup a protegir”, i que “Catalunya és un terra d’oportunitats” que “no sabem aprofitar”. La taxa d’atur juvenil a Espanya s’ha enfilat fins al 50,5%, segons les darreres dades disponibles.

Anuncis

Posted on 29 Abril, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s