La JSC lamenta i creu un error que no s’hagi retallat el pressupost “desorbitat” de la Casa Reial

Els i les joves socialistes reclamaven que es retallés a la monarquia un 27%, la mitjana d’ajustament als PGE pel 2012.

 

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) considera desorbitada i injusta amb la ciutadania l’assignació pressupostària per a la monarquia que el Congrés dels Diputats ha aprovat avui. Javier López, primer secretari de la JSC, creu que “clama al cel” que “una família de servidors públics quedin exempts de retallades”, ja que la Casa del Rei no ha vist quasi modificada la seva assignació anual en uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que suposen una retallada mitjana d’un 27%.

En aquest sentit, tampoc s’han vist afectades les retribucions personals dels membres de la Família Reial. La JSC ja va reclamar, fa poques setmanes, que s’apliqués a la Casa del Rei la mitjana d’ajustament prevista a la resta dels PGE.

Així doncs, López recorda que “darrerament la nostra societat ha patit, per part de PP i CiU, les majors retallades de drets i serveis públics dels darrers 72 anys”, i considera vergonyós que, en aquest context, “la institució de la Corona, ja anacrònica i discriminatòria per definició, continuï gaudint de privilegis alhora que pretén complir una funció de representació i exemple”.

República i més democràcia

La JSC reivindica la plena vigència dels valors republicans, i el compromís d’impulsar el model d’Estat republicà democràtic, federalista, laic i solidari. “Entenem la República com ‘més democràcia’, un sistema més deliberant, més participatiu i de més control ciutadà sobre totes les institucions”, conclou López.

Anuncis

Posted on 24 Mai, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s