La JSC avisa que el rescat a la banca obra la porta al xantatge a l’Estat

“És absolutament necessari conèixer la veritat, demanar transparència i responsabilitats”

Durant aquest darrer cap de setmana s’ha anunciat un rescat a la banca espanyola per valor de 100.000 milions d’euros (10% del PIB) per part de les institucions europees. Un rescat negat pel govern durant les darreres setmanes, inexplicat i amagat durant el cap de setmana i negat durant aquesta.

En paraules del 1er Secretari de la JSC, Javier López, és “una actitud lamentable per part del govern d’Espanya amb copets d’esquena del govern de la Generalitat”.

Un rescat produït pel forat destapat a Bankia, quarta entitat financera d’Espanya que havia falsejat sistemàticament els comptes, provisions i riscos. “Un banc, fill directe del PP, producte principalment de la fusió del sistema de caixes madrileny i valencià. Símbol d’un model de creixement desequilibrat incentivat per aquestes comunitats autònomes amb un clar control polític i barra lliure de crèdit a la construcció i a projectes faraònics de les administracions.”

De les 7 caixes que conformaren Bankia 4 estaven dirigides per militants del Partit Popular i la matriu tenia al capdavant a l’ex-Ministre d’Economia del PP, Rodrigo Rato. Finalment Bankia necessitarà 23.000 Milions de Euros per sanejar els seus comptes. Equivalent a les prestacions d’atur d’un any o als pressupost de la Generalitat.

“És absolutament necessari conèixer la veritat, demanar transparència i responsabilitats fins les darreres conseqüències als gestors i reguladors que ens han portat a aquesta situació”. Si ben és cert que el rescat va destinat al sistema bancari serà el FROB qui ho rebi, òrgan depenent de l’Estat. “Serem els contribuents els darrers responsables de fer front a aquest deute i els seus interessos (3000 milions a l’any)”. El rescat a la banca obra la porta al xantatge a l’Estat.

“S’han de produir Comissions d’Investigació al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, amb transparència i rigor”. El sistema financer haurà de fer front al pagament del rescat amb el control de l’Estat i “és lògic pensar en l’estudi d’una ajuda, igual que hem realitzat als bancs, pels ciutadans, en forma de reestructuració del deute del sistema hipotecari de primera residència.”

Anuncis

Posted on 12 Juny, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s