La JSC denuncia que milers de joves catalans són expulsats de la universitat per CiU i PP

Assegura que l’augment “desmesurat” de les matrícules universitàries, que arriba fins al 67%, expulsa milers de joves dels estudis per raons econòmiques.

Adverteix que l’augment de taxes i la reducció de beques fan retornar el model universitari català “a l’època franquista”.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) denuncia que milers d’estudiants de la universitat pública catalana, tant de nou accés com ja dins del sistema, corren el risc de no poder realitzar o finalitzar els seus estudis durant el proper curs degut a l’augment “desmesurat” de les taxes, que la Generalitat “ha disparat” fins a un 67% ‒entre 600 i 900 euros‒ en el cas dels graus, i fins a un 200% en el cas dels màsters. Així doncs, la majoria d’estudiants estan afrontant la matriculació aquest juliol sense conèixer prèviament el seu preu final i si el podran assumir.

“CiU i PP estan atacant ferotgement l’educació pública en tots els nivells”, afirma Arantxa Calvera, viceprimera secretària de la JSC. Calvera recorda que la Generalitat ha decidit aplicar el marge màxim permès pel Govern del PP en les taxes universitàries i que, “malgrat ha anunciat la pujada com a progressiva”, es preveu que un 70% dels estudiants paguin més cara la universitat, fent que 6 de cada 10 alumnes pateixin un increment superior al 50% respecte el curs passat, segons dades de la pròpia Secretaria d’Universitats i Recerca.

“Estudiar a la pública, un luxe”

Calvera afirma que “les classes populars, per variar, pagaran aquest atac de la dreta al sistema universitari públic de Catalunya”, i que “CiU i PP ja estan aconseguint que estudiar a la pública sigui un luxe”, en un moment en què la taxa d’atur juvenil supera el 50% i en què “la inversió en formació i coneixement és bàsica per assegurar el futur del país”. “El model universitari està retornant a l’època preconstitucional”, sentencia.

Per últim, els i les joves socialistes denuncien que el Govern del PP implantarà criteris d’excel·lència per tal d’optar a beques, “allunyant la possibilitat d’estudiar a molts estudiants de família treballadora”. La JSC ja va aprovar una resolució en contra de l’augment de les taxes universitàries al seu darrer Consell Nacional, celebrat el passat 7 de juliol a Barcelona.

Anuncis

Posted on 20 Juliol, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s