La CULTURA no és un luxe

El PP persegueix la cultura. La pujada de l’IVA deixa en situació límit els sectors culturals.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC ) denuncia la pujada generalitzada de l’IVA de les mans del govern del Partit Popular, fet que significa l’empobriment cada vegada més de les famílies espanyoles. Aquest cas és especialment greu al sector cultural on l’augment de fins a 13 punts posa en perill tota la industria relacionada amb la cultura i l’espectacle. Javier López, 1 er Sec de la JSC, ha denunciat “Les mesures del PP amb el suport de CiU deixen en una situació límit el sector cultural del país i faciliten la desintegració d’un ampli teixit econòmic i productiu referent de l’economia catalana i espanyola”.

Ha afegit “La cultura mai els ha agradat, perquè comporta pensament lliure i crític, formes contraries al dogmatisme econòmic que el PP imposa i que ara pretén silenciar amb retallades i pujades de tributs” qui ha remarcat “aquest augment de tributs es veurà reflectit en un augment del preu de les entrades, fet que en limitarà l’accés convertint una pràctica popular en un bé de luxe, només en mans de qui ho pugui pagar” i afegeix “sorprén encara més el fet que els braus i el futbol queden exclosos d’aquesta pujada d’impostos del Partit Popular”.

Barcelona i Catalunya sempre han estat referents culturals, amb la convicció que una societat que respecta i promociona la cultura és una societat més lliure i més justa. Els efectes seran damunt el cinema, concerts, espectacles i el teatre, empobrint a les empreses del sector i els equipament públics, als treballadors i treballadores i als espectadors com tantes d’altres mesures que enredereixen la sortida de la crisi impulsades pel PP.

“Per aquest motiu demanem una resposta unitària de tots els sectors culturals, per a fer front a la imposició de retallades i mesures involucionistes que poc a poc ens apropen als temps on la cultura era tot un acte de desobediència front el pensament únic del règim” ha conclòs Javier López.

Anuncis

Posted on 29 Juliol, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s