La JSC exigeix a la Comissió Europea que garanteixi la continuïtat de les beques Erasmus

Per la Joventut Socialista de Catalunya la falta de fons pel programa Erasmus és una greu imprevisió de la Comissió Europea, a la qual li demana una actuació immediata per resoldre la situació

La Joventut Socialista de Catalunya ha exigit avui una reacció urgent de la Comissió Europea per acabar amb la situació d’incertesa que s’ha generat al voltant del finançament dels programes de mobilitat de la UE.

Aquesta notícia té un gran impacte al nostre territori, ja que som el país de la Unió Europea que més estudiants envia i rep dins els programes de mobilitat europeus. Tot i tenir gran èxit entre els estudiants catalans, aquests són els que menys diners reben d’aquestes ajudes (uns 133 € , mentre la mitjana europea és de 250€), resultant greument afectats per aquestes anuncis.

Per Javier López, Primer Secretari de la JSC, “és d’una gravetat absoluta la falta de previsió de la Comissió Europea, esperant fins al darrer moment per anunciar la manca de fons del programa”.

En la seva opinió, “els estudiants del nostre país ja reben ajudes molt inferiors a la mitjana europea, i en el context actual no ens podem permetre aquestes incerteses al voltant del finançament del programa Erasmus”

“Els programes de mobilitat europeus – ha afegit- han contribuït enormement a la construcció d’uns consciència europea, tal com assenyalen diversos informes, i ha suposat un veritable instrument de cohesió i coneixença a nivell europeu”.

Les beques Erasmus suposen igualtat d’oportunitats, solidaritat intergeneracional i un motor pel desenvolupament personal de milers de joves europeus, essent un símbol dels valors que configuren la Unió Europea.

López ha finalitzat dient que “la Joventut Socialista de Catalunya demana a les institucions europees que facin els ajustos pressupostaris necessaris per tal de mantenir el programa Erasmus, ja que no es poden omplir la boca de paraules a favor del futur dels joves i retallar en instruments tan simbòlics i necessaris pel seu desenvolupament”.

Joventut Socialista de Catalunya

Anuncis

Posted on 5 Octubre, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s