La JSC reclama un Govern que retorni als joves “el present i el futur que CiU els roba”

L’organització ha aprovat un manifest electoral que aposta per un model econòmic solidari que enforteixi l’educació pública i les polítiques actives d’ocupació.

Javier López, primer secretari, escollit candidat electoral de l’organització per Barcelona, vol “portar la veu dels joves al Parlament”.

Els i les joves socialistes també proposen una ‘transició federal’ que inclogui el dret a decidir dels catalans i una llei electoral pròpia que permeti el vot als 16 anys.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) va celebrar aquest dissabte a Barcelona un Consell Nacional extraordinari per aprovar el seu manifest electoral i escollir els seus candidats per a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. Javier López, primer secretari de la JSC, va ser escollit unànimement candidat per Barcelona; això vol dir que l’organització posa el seu nom damunt la taula amb fermesa perquè formi part de la candidatura socialista. Els altres candidats de la JSC són Cristina López (Girona), Josep M. Mòdol (Lleida) i Mario Burzuri (Tarragona).

Ja en clau de contingut polític, el candidat barceloní i líder de la JSC afirma que “el president Mas parla molt de la relació que hem de tenir amb Espanya, però calla sobre la relació que hem de tenir entre els propis catalans”, i afegeix que “és cert que els catalans tenim dret a decidir sobre el model d’estat, però també volem sobirania davant dels mercats i de les retallades que estan expulsant els i les joves fora del sistema”. En aquest sentit, López considera que “mereixem un Govern que ens retorni el futur que CiU ens està robant quan deteriora l’educació pública, quan deixa milers de joves fora de la universitat o quan suprimeix les polítiques actives d’ocupació”.

En el seu manifest, la JSC proposa una “Tercera Revolució Industrial” basada en la transició energètica cap a les energies renovables, fent que aquest canvi esdevingui “la base del nostre model productiu de creixement econòmic”. A curt termini, però, els i les joves socialistes també tenen un full de ruta clar. Segons López, “Catalunya està deixant de ser una terra d’oportunitats, i cal que el Govern inverteixi en educació, recerca i sectors productius estratègics per evitar que els joves deixin d’emigrar”, a més de posar en marxa urgentment “un pla de xoc contra l’atur juvenil”.

Aprofundiment democràtic

Per altra banda, la Joventut Socialista també anhela una radical democratització de les institucions de l’Estat, la qual cosa requereix fer els canvis pertinents a la Constitució per avançar cap a “una veritable estat federal d’iguals”. Així doncs, la JSC aposta per un “federalisme asimètric”, entès com a “unió dels pobles en llibertat”, i defensa el “dret a decidir del poble de Catalunya”.

Per tal de millorar la representativitat de les institucions, els i les joves socialistes també urgeixen l’elaboració d’una Llei electoral catalana i que tots els majors de 16 anys puguin votar.

Anuncis

Posted on 9 Octubre, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s