La JSC reivindica la necessitat de reiniciar-ho tot i fer la transició cap a la 3a República

La JSC afirma que una abdicació de l’actual rei en el seu fill no satisfaria la voluntat de més democràcia que reclama la societat tant a Espanya com a Catalunya

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) reafirma avui el seu republicanisme i considera que la “3a República no és només possible sinó que és necessària”

Des de la Joventut Socialista de Catalunya entenem que la reconstrucció democràtica, nacional, social i econòmica només pot produir-se en el marc d’una nova transició que suposi l’assoliment de la Tercera República.

El primer secretari de la JSC, Javi López, afirma que “cal reiniciar-ho tot ja que és la democràcia el que està en joc”. En aquest sentit, “des de la JSC tenim clar que cal lluitar pels valors republicans, en plena vigència” i -afegeix López- “creiem que som els socialistes els que hem de liderar el compromís per preservar la lluita defensant i impulsant que Espanya faci la transició cap a un Estat Republicà, Federal, Democràtic, Laic i Solidari, aconseguint l’abolició de la monarquia i la consecució de la III República”.

La República és un model d’organització política basat en el radicalisme democràtic i participatiu inspirador de noves institucions i mecanismes que permetin que la Llei sigui la veu de tothom i que el govern sigui del poble, pel poble i per al poble. Entenem la República com “més democràcia”, un sistema més deliberant, més participatiu i de més control ciutadà sobre totes les institucions inclosa la figura del Cap d’Estat.

La nostra lluita com a organització política juvenil té raó de ser en el desig d’aconseguir una societat més justa i més igualitària. Volem prosseguir en el combat diari per tenir un present i un futur, i no desistirem de fer pedagogia dels valors republicans, que guien el nostre pensament i la nostra acció.

Anuncis

Posted on 20 febrer, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.