El GPS porta endavant la proposta de JSC per a la celebració d’un ple monogràfic sobre la joventut

El GPS ha traslladat una sol·licitud la resta de grups parlamentaris per a celebrar un Ple al Parlament per revertir la situació de la joventut i trobar solucions al massiu atur juvenil

El grup Parlamentari Socialista ha demanat, a instància de la Joventut Socialista de Catalunya, un ple monogràfic al Parlament sobre la situació de la joventut i l’atur juvenil. El primer secretari de la JSC, Javi López, ha mostrat la seva satisfacció: “La nostra iniciativa cada cop està més a prop de fer-se realitat, una cosa molt important per tractar la situació dramàtica que estan vivint els joves del nostre país”.

“Hi ha un milió de joves a Catalunya entre 18 i 30 anys, un milió de preguntes sense resposta. Un atur juvenil massiu i una emigració només comparable amb la de la postguerra i els hi hem de donar solució, per això aquest Ple monogràfic”, ha postil·lat Javi López.

“La joventut ha estat una de les dianes dels governs català i espanyol, amb l’increment de les taxes universitàries i Formació Professional, l’eliminació de la Renda Bàsica d’Emancipació o la destrucció de les polítiques actives d’ocupació”, ha dit, “generant una situació vergonyosa per una democràcia social avançada en un país que sempre s’ha caracteritzat per ser una terra d’oportunitats”.

Per a López, “l’espai de progrés que havíem forjat està desapareixent i vivim una realitat escandalosa, tal i com l’han qualificat les institucions europees, d’absoluta emergència nacional. Cal donar respostes a problemes reals, el ple ha de servir per revertir l’actual situació i donar respostes clares i contundents”.

El següent pas a seguir és la proposta de la JSC que consisteix a que el Parlament aprovi una resolució instant al Govern a aprovar un Pla transversal per pal·liar els efectes de l’atur en el sector de població comprés entre els 16 i els 34 anys que a Catalunya, un pla de xoc que generi oportunitats laborals, doni suport als emprenedors i ajudi als joves a trobar un lloc de treball.

“La proposta de l’objecte de debat del Ple monogràfic és la diagnosi de la situació de les persones joves entre 16 i 30 anys, que el converteix en un dels col·lectius més vulnerables davant les dramàtiques conseqüències de la crisi”. Com a mostra, les dades: l’atur juvenil és del 52,1% a Catalunya (un 70,7% entre 16 i 19 anys), hi ha 261.300 joves a l’atur a Catalunya, el que suposa un augment del 6,7% respecte l’any passat.

Anuncis

Posted on 7 Març, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.