La JSC considera que la imputació de Cristina de Borbó és un motiu més per abolir la monarquia

La imputació era necessària donada la informació publicada sobre el cas judicial i posa damunt la taula la necessitat de plantejar la implantació d’un model d’estat basat en la República Federal.

Javier López, Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, defensa que “la imputació era necessària donada la informació publicada sobre el cas judicial” que ha portat al jutge Castro a imputar a Cristina de Borbó en la instrucció del cas que segueix contra Iñaki Urdangarin per l’apropiació indeguda de fons públics.

No obstant això, la JSC troba que “tot i els nexes evidents entre Cristina de Borbó i les activitats de seu espòs, Iñaki Urdangarin, s’ha trigat massa en prendre la decisió en una mostra de la desigualtat davant la llei que hi ha entre els membres de la família Borbó i la resta de la ciutadania”. Pels joves socialistes aquest fet “dinamita encara més la confiança que la ciutadania té sobre les institucions de l’estat i especialment sobre la justícia”.

Per aquest motiu la JSC creu que “la imputació pot ser beneficiosa de cara a la ciutadania com a mostra de l’imperi de la llei i del principi d’igualtat per tota la ciutadania.

La JSC defensa que “davant la situació de descrèdit permanent a la qual s’està autosotmetent la monarquia espanyola, es posa damunt la taula la necessitat de plantejar seriosament la implantació de un model d’estat basat en la República Federal que replantegi totes les institucions de l’Estat i es millori el sistema polític espanyol fent-lo més democràtic, més igualitari, més transparent i més just”.

La JSC recorda que “l’organització sempre ha defensat un sistema republicà i federal, més enllà d’aquests escàndols relacionats amb la monarquia, i per això animem a la ciutadania a sortir al carrer el 14 de abril a demanar el fi de la monarquia i la instauració de la República”

Anuncis

Posted on 6 Abril, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.