La JSC reclama als Ajuntaments catalans penjar la bandera republicana el 14 d’Abril

La JSC reclama penjar la bandera republicana el 14 d’abril en commemoració de la II República i en homenatge als republicans perseguits i morts pel règim franquista i exiliats després de la guerra.

L’organització juvenil ha traslladat aquesta petició al PSC – Partit dels Socialistes de Catalunya. Per als joves socialistes dies com aquests són dies de commemoració, de recordatori d’una de les etapes de la història d’Espanya on els ciutadans i ciutadanes decidiren deixar de ser serfs per convertir-se en ciutadans, etapa que es va veure truncada per la foscor que va trepitjar Espanya durant la llarga dictadura franquista.

Segons Javier López, 1r Secretari de JSC, aquesta acció no pretén ser exclusiva d’ajuntaments on els socialistes governen: “Traslladem aquest reclam a tots els consistoris catalans independentment del seu color polític. Els Ajuntaments, especialment els catalans, són el millor espai per fer un recordatori d’aquesta mena, pel paper capdavanter que van tenir en la instauració de la II República. Un homenatge i un acte de memòria a tots als ciutadans que van lluitar per les llibertats i la democràcia i que més tard van patir la persecució del règim i l’exili posterior a la Guerra Civil. Un petit gest de commemoració i agraïment a una generació que va lluitar, i morir, pels valors democràtics i ampliar el benestar al conjunt de la ciutadania és el mínim que haurien de fer les institucions”.

López considera que “la millor manera de commemorar una generació que va creure que mereixia un futur millor i més digne és continuar amb aquesta lluita i treballar com a hereus dels seus ideals en la construcció d’una societat que té l’esperança i la convicció que plegats pot imaginar un futur millor”.

Són molts els dies internacionals en què els Ajuntaments pengen o bé un faldó o una bandera reivindicativa al balcó principal dels edificis consistorials. Volem doncs que un període tant significant per a la vida de molts ciutadans i ciutadanes sigui també reconegut en un exercici d’homenatge i memòria.

Anuncis

Posted on 10 Abril, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s