La JSC exigeix a la Generalitat que destini els recursos de les escoles d’elit a àpats gratuits

La Joventut socialista de Catalunya veu intolerable que es donin casos de desnutrició infantil a les aules mentre es continuen subvencionant escoles elitistes i de l’Opus Dei que segreguen per sexe.

A CIU, que s’omplen la boca de dret a decidir i sobiranisme, haurien de posar-hi molts més esforços en un dret vital com ho és el de garantir els àpats diaris als més petits

La JSC, davant les denúncies sobre els casos de desnutrició infantil que s’han donat a conèixer darrerament, “exigeix que el govern de la Generalitat es posi a treballar, es deixi de seves bajanades i prengui com a prioritat absoluta posar fi a la desnutrició infantil al nostre país”. Per als joves socialistes “és intolerable que es donin casos de desnutrició infantil a les aules mentre es continuen subvencionant escoles elitistes i de l’Opus Dei que segreguen els nens i les nenes”. Per aquest motiu l’organització juvenil “reclama a Artur Mas que es deixi d’excuses i destini aquest diners a beques menjador i a millorar la alimentació dels infants catalans”. En aquest sentit, la JSC afegeix que “en cap cas s’hauria de destinar recursos públics a col•legis d’elit, segregadors i controlats per l’Opus Dei”.

Segons Javier López, primer secretari de la JSC, “si el Govern de CiU i ERC no es posa a treballar immediatament en aquesta qüestió seran els responsables directes dels problemes de salut, físics i mentals que puguin patir els nens i nenes de Catalunya, així com els responsables de les possibles seqüeles que un problema de desnutrició pugui ocasionar”.

Javier López demana a totes les forces polítiques del país “que es posin mans a l’obra de forma immediata per aprovar un pla de xoc contra la pobresa, per pal•liar aquest i altres problemes que la gran crisi econòmica que pateix el país està provocant entre les persones amb recursos més reduïts”. Segons la JSC “els polítics no hem de crear nous problemes, assumpte en el qual el Govern de CiU -amb la connivència d’ERC- sembla expert, hem de solucionar els problemes ja existents i que pateix la població”.

Per tal de solucionar el problema de la desnutrició, la JSC proposa “destinar les subvencions innecessàries a escoles d’elit i de l’Opus Dei a finançar l’escola pública i les beques menjador per a garantir una alimentació suficient als i les alumnes, recuperar els impostos de patrimoni, transmissions i a les grans fortunes per destinar el recaptat a plans de xoc contra la pobresa i de creació activa de llocs de feina, i finalment fer una crida als supermercats i grans superfícies d’alimentació per a què donin aliments per fer distribució entre les famílies que a dia d’avui no poden fer front a una despesa tan bàsica com és l’alimentació”.

Anuncis

Posted on 7 Juny, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s