La JSC reclama una llei per eradicar l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia al país

Amb motiu del Dia de l’Orgull LGTB,els joves socialistes alerten les autoritats i la societat de l’onada creixent d’homofòbia a tot Europa i advoquen per impulsar reformes legals i promoure l’educació.

besailluita_imatge_compartir_404x404

Segons el primer secretari de la JSC – Joventut Socialista de Catalunya, Javier López, “cal avançar decididament en la millora de la legislació catalana, espanyola i europea contra la discriminació per raó de l’orientació sexual de les persones”

“El país no pot viure d’esquenes a la crua realitat de la discriminació que pateixen els homosexuals a l’escola, la feina i el carrer, cal que el Parlament impulsi amb celeritat les lleis necessàries per a l’eradicació de la injustícia, l’odi i la violència envers aquest col•lectiu”, exclama el líder de la JSC, Javier López. “Allò que a alguns els produeix vergonya a nosaltres ens omple d’orgull, per això continuarem defensant que no es retallin els drets i les llibertats sexuals i esmerçarem esforços per normalitzar la igualtat entre persones, lluny dels tòpics, treballant amb el món educatiu i cultural”, conclou López.

Els sectors més ultraconservadors i arcaics de la societat s’estan mobilitzant davant els avenços civils i legislatius en matèria LGTB. A França trobem, per desgràcia, un dels exemples més presents a la memòria amb l’assassinat del Clément Méric a mans d’un grup de feixistes. En aquest sentit, la JSC reclama una resposta “unitària i contundent” per escombrar la intolerància i la ignorància que perviu a la societat. En paraules del primer secretari, “la reinstauració d’Educació per a la Ciutadania a les aules esdevé essencial i és una proposta que exigirem per batallar contra la discriminació mitjançant l’educació en valors”.

Queda lluny aquella catalogació de l’homosexualitat com malaltia per part de l’Organització Mundial de la Salut que va ser esborrada l’any 1990, però no tan lluny les paraules del ministre de l’Interior, Fernández Díaz, que afirmaven que “el matrimoni homosexual no es natural” perquè, segons ell, “no garanteix la supervivència de l’espècie humana”, o les del líder d’Unió, Duran i Lleida, en què volia donar als homosexuals “l’oportunitat de tractar-se”, com si fos una malaltia. “És per això que la JSC no defallirà en la defensa d’aquesta causa, que no és altra que la de la igualtat, els drets civils i la llibertat”, sentencia López.

Campanya #BesaiLluita a la xarxa

La JSC ha encetat una campanya a les xarxes socials amb el lema “Allò que a alguns els avergonyeix a nosaltres ens enorgulleix”, fent al•lusió als sectors conservadors contraris als drets i les llibertats sexuals, i utilitzarà l’etiqueta #BesaiLluita per difondre el seu missatge reivindicatiu els propers dies i principalment durant els actes de l’Orgull 2013.

La JSC celebra la decisió del Tribunal Suprem dels EUA

Així mateix, l’organització juvenil socialista es congratula que el Tribunal Suprem dels Estats Units hagi declarat inconstitucional la llei que limitaba el matrimoni a la unió entre un home i una dona. Amb aquest avanç, que esmena un “terrible error” -segons el mateix president Obama- es consagra la igualtat de drets dels homosexuals i s’obre camí cap al ple reconeixement d’aquesta realitat.

Tanmateix la JSC considera que queda molt a dir i molt a fer arreu del món, ja que són nombrosos els països en els quals encara es castiga, es persegueix i es discrimina de forma estructural l’homosexualitat, arribant en alguns casos a penalitzar-se amb la pena de mort.

Participació als actes de l’Orgull LGTB 

La JSC participarà activament un any més amb un carrossa en els actes reivindicatius i lúdics que tindran lloc dissabte 29 a Barcelona amb motiu del Dia de l’Orgull LGTB, i anima tothom a sumar-s’hi per fer més fort el crit i la lluita contra la intolerància i la ignorància envers l’homosexualitat i la transexualitat.

Anuncis

Posted on 29 Juny, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s