#lamevabanderaetstu

Diada Nacional de Catalunya: “Enguany els joves socialistes vallesans destinarem l’import de la nostra ofrena floral a productes per al Banc d’aliments”

Amb motiu de l’11 de Setembre, els joves socialistes volem participar activament de la festa Nacional de la nostra estimada Catalunya. I volem fer-ho sabent que la Diada d’enguany no es reduirà a l’exaltació dels símbols a través dels quals la nostra comunitat s’identifica, a mode de síntesi de la complexitat dels nostres factors històrics i culturals. I és que, ben al contrari, volem que es recordi explícitament en aquesta celebració la permanent actitud de reivindicació i resistència activa enfront de l’opressió que ha demostrat sempre el poble català. Actitud que, d’altre banda, inspirà la simbologia de la que els que volen obviar el seu origen diuen estar tan orgullosos.

Sense anar més lluny, el dia de la festivitat, es farà sentir a les places d’arreu del país “els Segadors”, cançó que sens dubte fa referència a un fet altament gloriós per a Catalunya, a un acte de rebel·lió del proletariat català de l’època contra la tirania opressora.

“Els Segadors” és un himne revolucionari i proletari, si hom entén per revolucionari tot allò que tendeix a subvertir un ordre per establir-ne un altre diferent. I és proletari no només pel seu origen, sinó perquè la cançó s’adreça als catalans anomenats segadors per recordar que tots eren treballadors, per recordar que aquest era l’únic títol que a Catalunya comptava. Per recordar que quan cal, la classe treballadora, el gruix de la població, sega cadenes.

No és d’estranyar per tant que la burgesia catalana no s’hi sentís gaire còmoda en la seva acceptació com a himne Nacional, no fa gaires dècades, tot i que ara l’entoni sense fi. La mateixa burgesia que avui l’instrumentalitza enfrontant catalans de diferents arrels i sentiments per tal d’impedir que veiem el veritable enemic. I és que no podem passar per alt que l’opressor del poble de Catalunya en realitat no és altre que qui privatitza i devalua la seva sanitat pública, que qui apuja les taxes universitàries fins a gairebé un 70% impedint la igualtat d’oportunitats, els que permeten que els nostres infants no puguin tenir un àpat en condicions a diari retallant les beques menjador, els que no doten de partides pressupostàries els serveis dels nostres avis i dependents abocant-los en molts casos a la indigència, els que seguen el futur dels nostres joves i els conviden a emigrar del país.
Tinguem-ho clar en honor a la veritat com a mínim en aquesta ocasió. L’enemic del poble de Catalunya és qui està frustrant els projectes de vida de masses catalans i catalanes.

L’enemic del poble de Catalunya són les polítiques neoliberals del Govern de Convergència i Unió. Del Govern que mitjançant els seus representants a Madrid dóna el vist i plau a totes i cadascuna de les propostes econòmiques de Mariano Rajoy. Del Govern, que això si, guardant les aparences com és propi de les classes acomodades, retalla drets i llibertats a la ciutadania de Catalunya.

Els joves socialistes catalans ens hem fet càrrec de la complicada situació que experimenta el país. De la situació de patiment i necessitat que viuen els nostres veïns i veïnes, així com del seu estat d’ànim.

És per això, que com a símbol del nostre compromís amb els més desfavorits, en aquesta ocasió els membres de la Joventut Socialista de Catalunya, de la comarca, no volem anar acompanyats de flors ni ornaments als actes institucionals de la Diada, sinó que hem preferit destinar l’import de la nostra ofrena d’enguany a la compra de productes per al Banc d’aliments. Una acció que no té altre objectiu que el de recordar la veritable situació d’emergència Nacional que el poble de Catalunya pateix.

Visca Catalunya! Visca la República dels pobles d’Espanya!

Posted on 6 Setembre, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.