La JSC presenta #JoHeAvortat, campanya a favor del dret de les dones a decidir sobre la maternitat

Els joves socialistes catalans donen inici a la seva campanya per combatre la contrarreforma de l’avortament de Gallardón, en el marc del seu Consell Nacional, celebrat aquest dissabte a La Garriga

VOLEM TRANSFORMAR-HO TOT. El primer secretari de la JSC, Javier López, fa una crida a tota l’organització per dir que ja n’hi ha prou i proclama que ha arribat el moment “d’aixecar la veu per transformar-ho tot: Catalunya, Espanya, Europa i també el PSC”

NOVA CONSTITUCIÓ FEDERAL. Durant el Consell també s’ha presentat la resolució que es va pactar amb Juventudes Socialistas de España (JSE), a la Conferència Política del Bilbao del 12 i 13 d’octubre, per un nou pacte constitucional a Espanya que reconegui la plurinacionalitat de l’Estat, el principi d’ordinalitat amb una fiscalitat federal, la co-oficialitat de les llengües, la reforma del Senat i el seu trasllat de Madrid, i la clarificació de les regles culturals i lingüístiques per protegir-les

En la presentació de l’informe polític, el primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), Javier López, ha expressat la seva preocupació per la situació al país i ha apel·lat a la recerca del consens: “La situació a Catalunya s’escalfarà encara més en els propers mesos i la JSC tenim el deure de no defallir i de construir el gran pacte per canviar les coses”. Segons López, els joves socialistes estan en política “per estar a les lluites socials però també per construir consensos”. El líder de la JSC ha reblat que ha arribat el moment de dir prou: “Cal aixecar la veu per transformar-ho tot. Els joves socialistes volem i hem de transformar Catalunya, Espanya, Europa i també el PSC”. López ha conclòs dient que “la veritable lluita dels socialistes és contra les injustícies i les desigualtats”, recordant els principis que guien l’acció de la JSC.

Campanya #JoHeAvortat

La viceprimera secretària de la JSC, Arantxa Calvera, ha presentat davant dels delegats del Consell Nacional la nova campanya de l’organització en favor del dret a l’avortament, sota el lema “Jo he avortat”. La iniciativa, que es durà a terme a les xarxes amb l’etiqueta #JoHeAvortat, pretén posar en valor els drets aconseguits en matèria d’avortament i alertar de la “greu regressió que suposaria per als drets i llibertats de les dones l’aprovació de la Llei que proposa el PP i el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón”. La JSC demana la dimissió del ministre per voler criminalitzar i convertir en un luxe un dret com l’avortament, reconegut aquí i a milers de democràcies arreu del món.

Una nova Constitució per una nova generació

El Consell Nacional de dissabte ha comptat amb la presència del secretari d’Idees i Programes de la JSE, Chus Greciet, que ha explicat la reforma de la Constitució que la JSE defensarà davant del PSOE. Greciet ha afirmat que “el sentit de la solidaritat” és el que ha mogut l’organització per “vertebrar un nou pacte per a l’Espanya asimètrica”.

Així doncs, el secretari d’Idees i Programes de la JSE ha assenyalat “la urgència de canviar la Constitució en un sentit federal”. La resolució, acordada amb la JSC i totes les federacions de la JSE, reconeix la plurinacionalitat de l’Estat, el principi d’ordinalitat amb una fiscalitat federal, la co-oficialitat de les llengües, la reforma del Senat i el seu trasllat de Madrid, i la clarificació de les regles culturals i lingüístiques per protegir-les. A més, la resolució reclama la reforma del poder legislatiu, dels partits polítics i del seu finançament, un pacte per la transparència, noves formes de participació, la protecció constitucional dels drets socials, i un nou encaix a Europa. Tot això, emmarcat en un procés constituent que dugui al poble a votar i refrendar per referèndum una nova Constitució per una República social, federal i laica.

Greciet ha explicat tot el seguit de resolucions que es van pactar a Bilbao a la Conferència Política de la JSE, on la JSC hi va participar-hi. Aquestes propostes seran elevades i defensades per tots els joves socialistes que seran delegats a la Conferència del PSOE que tindrà lloc el proper mes de novembre.

Acords del Consell Nacional

La JSC ha aprovat aquests altres posicionaments polítics:

Pel cessament de l’activitat de la plataforma Castor

La JSC demana l’aturada de l’activitat immediata i permanent de la plataforma Castor, fins que no es pugui garantir la seguretat de la població. Alhora sol·licita obrir una investigació per saber les conclusions dels estudis i informes tècnics de què disposava l’empresa. A més, exigeix responsabilitats tant a l’empresa com al govern de l’Estat.

Contra la reforma dels governs locals que vol imposar el PP

La JSC no vol que les administracions locals siguin de segona categoria, per tant, reclama que es dialogui i es pacti la reforma dels governs locals, que comporti un acord polític i social i 
impliqui el conjunt de la societat. Els joves socialistes volem una reforma integral que impliqui totes les institucions en la racionalitat, no només als ajuntaments. També es reclama el finançament just per als ajuntaments i el sanejament de les finances.

Per una política de recerca digna

La JSC recull les demandes del Col·lectiu ‘Carta per la Ciència’ i exigeix al Govern el compliment de les seves demandes. L’organització juvenil socialista reclama que els pressupostos generals del 2014 tornin a apostar per la R+D+i com a motor de desenvolupament del país i per la millora de la competitivitat.

Per uns mitjans públics imparcials i al servei de tots

La JSC vol que el nomenament dels directors dels ens dels mitjans públics a Catalunya i Espanya sigui a través d’una majoria de dos terços als Parlaments respectius. També reclama la creació de la figura independent del Defensor del Telespectador i del Radiooient, la creació d’un Consell Audiovisual a Espanya, únic país de la UE que no compta amb un i la modificació del català per assegurar-ne una representació de tota la societat. Finalment, la JSC vol la desaparició de la publicitat a TV3 per tal d’anar cap a un model semblant al de la BBC.

En suport a la Comunitat Educatiu de les Illes Balears

La JSC se solidaritza amb la comunitat educativa de Les Illes Balers, i lloa la seva lluita i defensa d’una educació pública i de cohesió a les Illes. Rebutgem el decret aprovat pel govern del PP de Bauzà, que trenca el model de consens instaurat fins ara, i denunciem l’actitud autoritària del govern balear, que prohibeix els símbols en defensa del català a les escoles, expedienta i suspèn de sou i feina als que es neguen a aplicar la TIL i fa llistes negres dels alumnes que no van a classe en protesta.

Pel dret a decidir del poble aranès

La JSC reconeix el dret a decidir de l’Aran i demana que es respecti la seva entitat territorial particular, la seva pròpia veu, i aquesta sigui escoltada a través d’una consulta per als ciutadans aranesos

Per una tercera via a la consulta

La JSC continua defensant una consulta legal i pactada per a Catalunya i rebutja que les eleccions plebiscitàries siguin la solució per resoldre el futur polític de Catalunya, alhora que aposta per la inclusió d’una tercera opció a la consulta, més enllà d’un sí o un no.

Anuncis

Posted on 22 Octubre, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.