La violència no és una forma d’amor

Manifest #25N: Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

El Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Joventut Socialista de Catalunya vol condemnar qualsevol forma de violència masclista i exigir a la societat una lluita compromesa per acabar amb aquesta xacra social en favor d’una societat igualitària.

Les dones assassinades són les principals víctimes de la violència de gènere, però no són les úniques. Abans de la mort d’una dona innocent hi ha hagut agressió física, abús sexual, amenaces, crits o insults. Aquestes són les formes més visibles de violència de gènere i mereixen una resposta contundent per part de les institucions publiques, protegint a les víctimes i evitant futures agressions.

El Govern del Partit Popular en els últims anys ha retallat les partides pressupostàries que preveien la lluita contra la violència de gènere, ha limitat els recursos a les associacions que donaven suport a les víctimes del maltractament i ha dificultat l’accés a la justícia amb un encariment de les taxes judicials. A més, la crisis econòmica ha canviat el context social i ha “silenciat” el nombre de víctimes per la dificultat de separar-se del seu agressor a causa de les limitacions per assolir independència econòmica.

El problema de la violència de gènere no es limita a les formes més explícites d’agressió. El maltractament psicològic o invisible a ulls de la societat és molt visible dintre de la intimitat personal. Actituds com humiliar, ignorar, culpabilitzar o xantatge emocional exerceixen una pressió sobre la víctima i la condemnen a viure una situació insostenible amb greus conseqüències per la seva dignitat com a persona.

No podem tancar els ulls ni treure importància a altres elements socialment acceptats. L’humor sexista, la publicitat que tracta a les dones com objectes, controlar la teva parella a través de les xarxes socials o el llenguatge sexista són formes molts subtils de violència, fins i tot acceptades per la societat, però que comporten l’anulació i invisibilitat de les dones al ideari col•lectiu. L’objectiu immediat ha de ser protegir a les víctimes i conscienciar a les dones i els homes de la importància de la respectar la dignitat d’un individu abandonant actitud masclistes, però l’objectiu final és una societat igualitària.

Per últim, recorda que la violència i la possessió no són mostres d’amor. Si la teva parella es preocupa per amb qui vas, amb qui parles o quina roba et poses, potser vol ser el teu controlador i no la teva parella. No permetis mai que algú t’insulti o et maltracti perquè això no es amor.

Posted on 25 Novembre, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari