Què és la Joventut Socialista de Catalunya?

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) és l’organització política juvenil sorgida l’any 1978 del procés unitari de les tres organitzacions juvenils del socialisme democràtic preexistents a Catalunya: el Moviment de Joves Socialistes de Catalunya (MJSC), el Moviment de les Joventuts Socialistes de Catalunya (MJSC també) i les Joventuts Socialistes de Catalunya (Federació Catalana de les JSE). Des de llavors, la nostra lluita ha estat constant, ja que no tenim un altre objectiu que el d’assolir un món millor en el que poder conviure. Per aquesta raó, creiem en la necessitat de fer quant ens sigui possible per aconseguir una societat més justa, solidaria i tolerant, on la igualtat, basada en el respecte entre els seus membres, sigui el principal pilar.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) és l’organització política juvenil formada per joves que creiem en la igualtat, la democràcia i la justícia social, i que en conseqüència treballem, per aconseguir, un món més just en el que tothom tingui l’oportunitat de dur a terme el seu projecte de vida.

Són moltes les coses que encara resten i han de ser canviades, si més no, hem de tenir la possibilitat de rebre una formació, pública, laica i de qualitat, hem de poder accedir a un treball digne i estable, al igual que tots els i les joves del nostre país hem de tenir l’oportunitat d’emancipar-nos. Per això la nostra societat necessita de joves que participin activament, d’una ciutadania madura que no només vegi la possibilitat d’incidir en les decisions d’un govern mitjançant el dret a vot, sinó que vegi aquest, com un deure ineludible.

Hem de ser conscients de que no serà una tasca fàcil, però també hem de saber que no ens podem deixar emportar pel passotisme o ancorar-nos en l’ immobilisme, per por a la frustració. Diuen que no existeix pitjor derrota que la d’aquella batalla que es dóna per perduda abans de ser començada.

Anuncis